اگر در خرید بهترین لوستر برای خانه خود مردد هستید، یا اطلاعات کافی برای انتخاب مناسب ترین لوستر برای خانه خود را ندارید، این مقاله برای شماست. اگر در این مقاله با ما همراه باشید، در کمتر از ۵ دقیقه خواهید توانست زیباترین لوستر برای خانه خود که بیشترین تطابق را با سبک معماری داخلی منزل شما دارد را انتخاب کنید.
مقدمه
یک سالن پذیرایی بسیار کوچک با مساحت 15 مترمربع (کمی بزرگتر از مساحت یک فرش 12 مترمربعی) را تصور کنید که در وسط آن یک دست مبلمان کلاسیک با پایهها و دستههای منبتکاری شده زردرنگ قرار گرفته است، در وسط سقف آن یک لوستر کریستالی بسیار بزرگ نصب شده است. یک ساعت ایستاده بسیار بزرگ در یک گوشه سالن و یک مجسمه بسیار بزرگ ابولهل نیز در گوشه دیگر سالن روی زمین قرار گرفتهاند. دیوارها و سقفها نیز با گچبریهای ضخیم و پرحجم دکور شدهاند. تعداد زیادی از تابلوهای نقاشی کلاسیک با سبک طبیعت بیجان نیز بر روی دیوارها قرار گرفتهاند.
قرارگرفتن در این سالن به شما حس آرامش میدهد یا تشویش؟
نکته موردنظر آن است که المانهایی که در پذیرایی ساختگی بالا بهکاررفتهاند این است که قطعاً هر کدام بهتنهایی بسیار زیبا و اصیل هستند، اما مناسب یک سالن پذیرایی ۷۰ مترمربعی هستند نه یک سالن 15 مترمربعی. برای یک سالن پذیرایی کوچک شاید دکوراسیون داخلی به سبک زیر بسیار مناسبتر باشد.
انتخاب بهترین لوستر برای خانه نیز از همین اهمیت برخوردار است. همه لوسترها بهتنهایی زیبا هستند؛ اما تطابقشان با فضای مورداستفاده و سایر المانهای موجود در آن فضا تعیین میکند که آیا خریدشان، خریدی منطقی بهحساب میآید یا نه.
در این مقاله ابتدا به معرفی لوسترهای موجود در بازار ایران میپردازیم. سپس بهصورت کاملاً کاربردی در ۵ بخش مجزا به معرفی سبکهای دکوراسیون داخلی ایرانی میپردازیم و در پایان هر بخش نیز لوسترهایی که با آن سبک از دکوراسیون داخلی تطابق دارد را به شما معرفی میکنیم.
بدون شک شما در پایان این مقاله خواهید توانست بدون کمکگرفتن از یک مهندس معمار، بهترین لوستر را برای خانه خود انتخاب کنید.
معرفی انواع لوستر
لوسترهای موجود در بازار ایران بهطورکلی به دستههای کلی لوسترهای چوبی، لوسترهای کریستالی، لوسترهای فلزی، لوسترهای سرامیکی و لوسترهای مولکولی هستند. چنانچه نیازمند اطلاعات بیشتر در خصوص هر کدام از این لوسترها هستید، میتوانید به صفحه معرفی هر کدام از این لوسترها مراجعه نمایید.
برای آشنایی با لوسترهای چوبی کلیک کنید.
- برای آشنایی با لوسترهای کریستالی کلیک کنید.
- برای آشنایی با لوسترهای فلزی کلیک کنید.
- برای آشنایی با لوسترهای سرامیکی کلیک کنید.
- برای آشنایی با لوسترهای مولکولی کلیک کنید.
در ادامه با مهمترین سبکهای دکوراسیون داخلی در ایران آشنا شده و لوسترهای مناسب و نامناسب هر سبک معماری را معرفی میکنیم.
معرفی سبک معماری داخلی کلاسیک و بررسی لوسترهای مناسب و نامناسب این سبک
سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک یکی از محبوبترین و غنیترین سبکهای طراحی داخلی است که بر شکوه، اصالت و تقارن تأکید دارد. این سبک ریشه در هنر و معماری یونان و روم باستان و همچنین دوران رنسانس دارد و در طول زمان تکامل یافته است. این سبک دکوراسیون اغلب برای خانههای وسیع کاربرد دارد و موردپسند افرادی است که به تجمل و حس شکوه در زندگی خود اهمیت میدهند.
ویژگیهای کلی سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی
این سبک به واسطه دو پارامتر کلیدی شناخته میشود که در زیر به آنها اشاره میشود:
شکوه و جزئیات هنری: استفاده از المانهای تزیینی و پرجزئیات مانند گچبریهای سقف، سرستونهای حکاکی شده، دیوارکوبهای کلاسیک و قاببندیهای ظریف دیوار بسیار متداول است.
کیفیت و متریالهای طبیعی: در سبک کلاسیک از متریالهای باکیفیت و طبیعی مانند چوب، سنگ مرمر، آینههای بزرگ، پارچههای نفیس (مانند مخمل و ابریشم) و فلزات براق استفاده میشود.
اجزا و المانهای سبک کلاسیک
عناصر و جزئیات سبک معماری داخلی کلاسیک کاملاً منحصربهفرد است. در این بخش خیلی کوتاه به بررسی این المانها میپردازیم.
سبک مبلمان کلاسیک: مبلمان بهکاررفته در این سبک اغلب دارای ویژگیهای زیر بوده و با نامهای مبلمان سلطنتی یا مبلمان استیل در بین مردم شناخته میشود. این ویژگیها عبارتاند از فرمهای خمیده و منبتکاریشده بر روی پایهها، دستهها و تکیهگاههای مبلمان چوبی، استفاده از چوبهای تیره و براق مانند گردو یا ماهون یا رنگآمیزی چوب مصرفی به رنگ طلایی، روکشهای پارچهای لوکس مانند مخمل و طرحهای گلدار یا راهراه.
پردهها: پردهها در این سبک اغلب بهصورت پردههای چندلایه از پارچههای ضخیم و سنگین مانند مخمل، ابریشم یا ساتن دوخته و نصب میشوند و شامل تزیینات اضافه مانند آویزهای پرده، ریشهها و چینهای ظریف هستند.
فرشها و کفپوشها: استفاده از فرشهای نفیس و دستبافت با طرحهای اصیل ایرانی و کلاسیک یا فرشهای ماشینی با طرح دستبافت از عمده فرشهای بهکاررفته در این سبک هستند. کفپوشها نیز معمولاً از جنس چوب یا سنگهای طبیعی مانند مرمر هستند. هر چند امروزه در ایران حتی در سبک معماری کلاسیک از سرامیک بهعنوان کفپوش بهجای سنگ و چوب استفاده میشود.
تزیینات دیوارها: دیوارهای کلاسیک با استفاده از گچبری، کاغذ دیواریهای طرحدار با طرح بتهجقه و نقاشیهای دیواری تزیین میشوند. استفاده از آینههای قدی یا دیوارکوبهای تزیینی برای افزایش عمق و شکوه فضا نیز در دیوارها بسیار متداول است.
اکسسوریها و تزیینات: تزیینات و اکسسوریهای کاربردی در این سبک معماری به طور خلاصه عبارتاند از: آینههای بزرگ با قابهای طلایی یا برنزی، تابلوهای نقاشی با طرحهای کلاسیک و طبیعت بیجان، مجسمهها و ظروف تزیینی آنتیک و ساعتهای ایستاده کلاسیک
رنگهای مورداستفاده: رنگهای این سبک غالباً گرم، خنثی و موقر هستند. بهطورکلی رنگهای کاربردی در این سبک را میتوان به دسته رنگهای اصلی شامل کرم، بژ، سفید صدفی، طلایی و برنز و رنگهای مکمل شامل سبز زیتونی، آبی لاجوردی، قهوهای تیره و بورگاندی (قرمز شرابی) تقسیم کرد. در میان این رنگها استفاده از طلایی برای جلوههای لوکس و ظریف بسیار رایج است.
بررسی لوسترهای مناسب برای سبک معماری داخلی کلاسیک
لوسترهای کریستالی: بهترین لوستر برای خانه های کلاسیک، لوستر کریستالی است. کریستال به دلیل درخشندگی و انعکاس نور، حس تجمل و لوکس بودن را به فضا منتقل میکند. در سبک کلاسیک که از جزئیات پرزرقوبرق و طراحیهای دقیق استفاده میشود، لوسترهای کریستالی با شاخههای پیچیده، آویزهای بلند و جزئیات ظریف، هماهنگی بینظیری ایجاد میکنند
این نوع لوسترها بهویژه در فضاهای بزرگ مانند پذیراییهای مجلل، لابیها یا اتاقهای ناهارخوری بزرگ مناسب هستند. در انتخاب این لوسترها، توجه به طراحی شاخهها، رنگ بدنه (طلایی، نقرهای یا برنز) و میزان تناسب آن با دیگر عناصر فضا مانند مبلمان و پردهها ضروری است.
لوسترهای فلزی: لوسترهای فلزی در رده دوم بهترین لوستر برای خانه های کلاسیک قرار میگیرند. آن دسته از لوسترهای فلزی که دارای پوششهای طلایی، برنزی یا پتینههای آنتیک هستند، یکی دیگر از انتخابهای مناسب برای سبک معماری داخلی کلاسیک محسوب میشوند. این لوسترها به دلیل طراحیهای پیچیده در بدنه، شاخهها و پایهها، فضای کلاسیک را بهخوبی تکمیل میکنند.
لوسترهای سرامیکی: لوسترهای سرامیکی شاید بهترین لوستر برای خانه های کلاسیک نباشند اما قطعا یکی از مناسب ترین انواع لوستر برای این خانه ها هستند. آن دسته از لوسترهای سرامیکی که دارای جزئیات پیچیده و نقش و نگارهای ظریف هستند با سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک مطابقت دارند.
بررسی لوسترهای نامناسب برای سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک
لوسترهای چوبی: این لوسترها به دلیل عدم توانایی در انتقال حس شکوه و تجمل و عدم وجود پارامترهایی مانند درخشندگی و انعکاس نور انتخابهای مناسبی برای سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک نیستند.
لوسترهای مولکولی: این لوسترها به دلیل طراحیهای مدرن و مینیمالیستی، تناسبی با سبک کلاسیک ندارند. فرمهای ساده و ساختار مدرن این لوسترها بیشتر برای دکوراسیونهای معاصر و مدرن مناسب است و نمیتواند حس شکوه و جزئیات موردنیاز سبک کلاسیک را تأمین کند؛ بنابراین، توصیه میشود در فضاهای کلاسیک از این نوع لوستر استفاده نکنید.
معرفی سبک معماری داخلی مدرن در دکوراسیون داخلی و بررسی لوسترهای مناسب و نامناسب برای این سبک
سبک معماری داخلی مدرن، یکی از پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون داخلی است که بر سادگی، عملکردگرایی و استفاده از خطوط تمیز و متریالهای طبیعی تمرکز دارد. این سبک که در اوایل قرن بیستم شکل گرفت، به دلیل طراحیهای مینیمال و تأکید بر کاربردیبودن، همچنان محبوبیت زیادی دارد. در سبک مدرن، هر عنصر دارای هدف و کارکرد مشخصی است و از هرگونه تزیینات غیرضروری اجتناب میشود.
این سبک بیشتر برای خانههای و فضاهای کوچک مانند فضاهای آپارتمانی مناسب است و مخاطب آن بیشتر زوجهای جوانی هستند که سادگی و کارآمدی در معماری اهمیت میدهند.
عناصر و جزئیات طراحی داخلی مدرن
استفاده از متریالهای طبیعی: متریالهایی مانند چوب، فلز، شیشه و بتن در این سبک جایگاه ویژهای دارند که این مواد به فضا احساس طبیعی و مدرن میبخشند.
مصالح بتنی در ساخت برخی اکسسوریها مانند گلدانها، ساعتهای دیواری و آباژورها ممکن است مورداستفاده قرار گیرد. بعضاً ممکن است ستونها و دیوارهای سازهای نیز که از بتن اکسپوز (بتن نمایان) ساخته شدهاند، بدون پوششهایی مانند گچ، رنگ یا کاغذدیواری در معرض دید قرار بگیرند. هم چنین برخی از انواع کفپوشهای طرح بتن نیز که در سالهای اخیر وارد بازار شدهاند نیز ممکن است بهعنوان کفپوش مورداستفاده قرار گیرند.
ترکیب مصالح بالا نیز کاربردهای زیادی در این سبک معماری داخلی دارد. مثلاً ممکن است از ترکیب فلز، شیشه و چوب برای ساخت راهپله در واحدهای دوبلکس استفاده شود. یا ترکیب شیشه و فلز در ساخت میزها و پنجرهها بسیار کاربردی است.
در این سبک رویکردهای خلاقانه بسیار زیاد مورداستفاده قرار میگیرد؛ مثلاً بهجای جداکردن فضاها از هم با دیوارهای رایج ممکن است از شیشههای لمینت برای جداسازی فضاها بدون کاهش حس باز بودن محیط استفاده کرد.
فضای باز: در سبک مدرن، فضاها اغلب باز و بدون تقسیمبندیهای غیرضروری هستند. در این سبک دیوارهای داخلی به حداقل میرسند تا از فضای موجود در نهایت کارآمدی استفاده شود یا همانطور که بالا اشاره شد، از رویکردهای خلاقانه مانند ایجاد دیوارهای شیشهای برای جداسازی فضاها استفاده میشود.
>جهت استفاده بهینه از فضای موجود، استفاده از تجهیزات توکار، مانند فر و مایکروفر توکار در آشپزخانه، شیرآلات توکار در سرویسهای بهداشتی و نصب تلویزیون و بهصورت دیوارکوب نیز بسیار رایج است.
مبلمان ساده و کاربردی: مبلمان در این سبک از طراحیهای ساده، بدون تزیینات اضافی و با تمرکز بر راحتی و عملکرد ساخته میشوند. باتوجهبه اینکه این سبک برای منازل کوچک مورداستفاده قرار میگیرد، مبلمان مدرن نیز در مقایسه با سایر انواع مبل بسیار ظریفتر و کمحجمتر ساخته میشود.
رنگها: رنگها در این سبک معمولاً خنثی و ملایم انتخاب میشوند. رنگهای خنثی شامل سفید، خاکستری، بژ و سیاه پایه اصلی پالت رنگی مدرن هستند. رنگهای گرم و سرد و رنگهایی مانند آبی روشن، سبز زیتونی یا حتی زرد ملایم میتوانند بهعنوان رنگهای تکمیلی استفاده شوند. ایجاد ترکیب رنگی بهصورت استفاده از یک رنگ خنثی در کنار یک یا دو رنگ برجسته نیز باهدف ایجاد جذابیت در این سبک بسیار مورداستفاده قرار میگیرد.
نورپردازی: نورپردازی نیز در این سبک نیز بر اساس کارآمدی استوار است. بدین منظور در این سبک استفاده از پنجرههای قدی برای استفاده از نور روز بسیار کاربرد دارد. نورپردازی مصنوعی نیز با استفاده از لوسترهای مدرن، نورهای مخفی و لاینهای نوری صورت میگیرد.
تزیینات و اکسسوریها: تمام تزیینات بهکاررفته در این سبک هدفمند بوده و عناصر غیرضروری و استفاده از مبلمان و دکوراسیونی که کارکرد مشخصی ندارند از این سبک حذف میشوند. مثلاً برای تزیین دیوارها ممکن است از تابلوهای نقاشی با سبک انتزاعی استفاده شود؛ اما در این سبک جایی برای گچبریهای قاببندی شده بر روی دیوارها وجود ندارد.
بررسی لوسترهای مناسب برای سبک معماری داخلی مدرن
لوسترهای چوبی: با قاطعیت میتوان گفت که بهترین لوستر برای خانه های مدرن لوسترهای چوبی بهویژه لوسترهای چوبی اگانسون هستند. این لوسترها به دلیل طراحی مینیمال و سادگی میتوانند بیشترین هماهنگی را با سایر عناصر معماری داخلی مدرن داشته باشند. از این لوسترها میتوان در بالای اپن آشپزخانه، بالای میز غذاخوری، در راهروها و در وسط سالنهای پذیرایی استفاده کرد. لوسترهای چوبی اگانسون را در میتوانید در کاتالوگ محصولات ما در زیر ببینید.
لوسترهای مولکولی: یکی دیگر از زیباترین انواع لوستر برای خانه برای خانههای مدرن، لوسترهای مولکولی هستند. این لوسترها به دلیل داشتن طراحیهای خاص و اشکال هندسی ساده بهخوبی با سبک مدرن هماهنگ هستند. استفاده از متریالهایی مانند فلز و شیشه در لوسترهای مولکولی، جذابیت فضا را دوچندان میکند. استفاده از این لوسترها معمولاً در فضاهای پذیرایی، نشیمن و اتاقهای خواب کاربرد دارد
.
لوسترهای فلزی: آن دسته از لوسترهای فلزی که ظاهری ساده و براق دارند بهویژه آنهایی که در رنگهای خنثی مانند نقرهای یا مشکی تولید میشوند، میتوانند انتخاب مناسبی برای سبک مدرن محسوب میشوند. این لوسترها معمولاً در فضاهای پذیرایی، نشیمن و اتاقهای خواب کاربرد دارد.
بررسی لوسترهای نامناسب برای سبک دکوراسیون داخلی مدرن
لوسترهای کریستالی: این نوع لوسترها به دلیل ظاهر پر زرقوبرق و جزئیات پیچیده، بیشتر با سبک کلاسیک یا نئوکلاسیک هماهنگی دارند و با سادگی سبک مدرن تناسب ندارند.
لوسترها سرامیکی: این لوسترها نیز به دلیل دارابودن جزئیات پیچیده و نقش و نگارهایی که روی سرامیکهای این نوع لوستر ایجاد میشود، چندان برای سبک دکوراسیون داخلی مدرن مناسب نیستند.
معرفی سبک معماری داخلی نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی و بررسی لوسترهای مناسب و نامناسب برای این سبک
سبک نئوکلاسیک یکی از محبوبترین سبکهای طراحی داخلی است که ترکیبی از شکوه کلاسیک و سادگی مدرن را ارائه میدهد. علاقهمندان به این سبک افرادی هستند که به عناصر لوکس و بااصالت اهمیت میدهند اما نمیخواهند که فضای داخلی بیش از حد شلوغ شود.
عناصر و جزئیات سبک نئوکلاسیک
متریال مصرفی: از چوب در کفپوشها، سازه مبلمان و قابها معمولاً با روکشهای مات یا نیمه براق مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده از سنگ مرمر در کف، دیوارها، و میزها برای ایجاد شکوه و تجمل امری رایج است. پارچههای لوکس نیز مانند مخمل، ابریشم، یا کتان در پردهها، مبلها و کوسنها کاربرد دارد. فلزات نیز در رنگهای طلایی یا برنزی در دستگیرهها و قابها مورداستفاده قرار میگیرند.
رنگها: پالت رنگی در سبک نئوکلاسیک عمدتاً متشکل از رنگهای خنثی و ملایم است. رنگهای مورداستفاده در این سبک نیز در دو دسته رنگهای اصلی مانند سفید، کرم، خاکستری روشن، و بژ و رنگهای مکمل مانند طلایی، نقرهای، برنزی، سبز زیتونی یا آبی فیروزهای قرار میگیرند که نقش رنگهای مکمل ایجاد تضاد و جذابیت است.
مبلمان: مبلمان در این سبک معمولاً دارای خطوط منحنی و ظریف هستند بهطوریکه جزئیات تزیینی کلاسیک در آنها دیده شود اما مانند مبلمان کلاسیک دارای منبتکاری و جزئیات پیچیده نیستند.
اکسسوریها: آینههای بزرگ با قابهای طلایی، تابلوهای نقاشی کلاسیک و گلدانهای سنگی از عناصر رایج هستند.
نورپردازی: برای استفاده از نور طبیعی از پنجرههای بزرگ با پردههای شفاف در این سبک موردتوجه قرار میگیرند. نور مصنوعی نیز با چراغهای دیواری و لوسترها تأمین میشود.
بررسی لوسترهای مناسب برای سبک معماری داخلی نئوکلاسیک
لوسترهای کریستالی: شاید بتوان گفت بهترین لوستر برای خانهای که سبک دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک دارد، لوسترهای کریستالی ساده هستند. این لوسترها با جزئیات ساده و عناصر درخشان و شفاف زیبایی و شکوه موردنیاز سبک نئوکلاسیک را تأمین میکنند. خطوط منحنی و متقارن در طراحی این لوسترها با اصول این سبک همخوانی دارد. از این لوسترها میتوان در فضاهای نشیمن و پذیرایی در سبک نئوکلاسیک استفاده کرد.
لوسترهای فلزی: یکی دیگر از شیکترین انواع لوستر برای خانههای نئوکلاسیک
لوسترهای فلزی ساده با رنگهای طلایی یا برنزی حس تجمل و اصالت را تقویت میکنند. این لوسترها معمولاً برای اتاقخواب یا فضاهای پذیرایی و نشیمن در سبک نئوکلاسیک کاربرد دارند.
لوسترهای سرامیکی: یکی دیگر از زیباترین انواع لوستر برای خانههای نئوکلاسیک لوسترهای سرامیکی سادهاند که جزئیات کمتر و نقش و نگارهای سادهتری (نسبت به لوسترهای سرامیکی مناسب سبک کلاسیک) دارند.
بررسی لوسترهای نامناسب برای سبک معماری داخلی مدرن
لوسترهای چوبی: گرچه ممکن است برخی افراد لوسترهای چوبی را بهترین لوستر برای خانه های نئوکلاسیک بدانند؛ اما لوسترهای چوبی به دلیل عدم انتقال حس شکوه و تجمل انتخاب مناسبی برای سبک نئوکلاسیک نمیباشند.
لوسترهای مولکولی: اشکال انتزاعی لوسترها مولکولی و عدم انتقال حس شکوه و تجمل در این لوسترها باعث میشود که این لوسترها با سبک نئوکلاسیک هماهنگ نباشند.
معرفی سبک معماری داخلی ایرانی (سنتی) در دکوراسیون داخلی و بررسی لوسترهای مناسب و نامناسب برای این سبک
سبک معماری داخلی ایرانی یکی از اصیلترین و غنیترین سبکهای طراحی داخلی است که ریشه در تاریخ، فرهنگ و هنر این سرزمین دارد. باتوجهبه گسترش آپارتماننشینی که بهطورکلی با سبک معماری ایرانی در تضاد است و گرایش بیشتر جامعه به سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن به سبک معمار داخلی کمتر توجه میشود. بااینحال این سبک هنوز جایگاه خود را بهصورت کامل در جامعه ایرانی از دست نداده است.
عمده علاقهمندان به این سبک افرادی هستند که به جزئیات و تزییناتی مانند گچبریها و سایر المانهایی علاقه دارند که نمادی از فرهنگ غنی ایرانی بوده و به دنبال فضایی بااصالت هستند؛ اما به سبک کلاسیک (رومی) به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هویت ایرانی علاقه ندارند.
عناصر و جزئیات سبک معماری داخلی ایرانی (سنتی)
آجر: آجر نقش کلیدی در معماری سنتی ایرانی دارد. علاوه بر کاربرد آجر در نمای دیوارها، از آجر در ایجاد قوسهای گنبدی و حتی کفسازی محوطهها نیز استفاده میشود. آجر در طیف رنگ گستردهای از قرمز تا زرد در سبک معماری اصیل ایرانی کاربرد دارد. همچنین آجرهای لعابدار با لعابهای به رنگ سبز یا آبی فیروزهای و لاجوردی نیز از کاربردهای فراوانی در معماری سنتی ایرانی دارند.
>آجر به دلیل دردسترسبودن، عدم نیاز به فرایند تولید فن آورانه، قابلیت کاربرد در قوسها، خمها و المانهای معماری پیچیده، عایق مناسب صوت و حرارت و سازگاری با اقلیم ایران از گذشته کاربردهای زیادی در معماری ایرانی داشته است.
چوب: در ساخت دربها، اسکلت پنجرههای مشبک و سازه مبلمان استفاده میشود و حس گرما و طبیعی بودن را به فضا میآورد. استفاده از نقوش برجسته بر روی چوب در این سبک کاربرد زیادی دارد.
در قرنهای گذشته و قبل از ورود مصالح نوین مانند فولاد و بتن از الوارهای چوبی برای ساخت سقف ساختمانها نیز استفاده میشده است.
کاشیکاری: کاشیکاری با کاشیهای لعابدار به رنگهای فیروزهای، آبی لاجوردی و سبز با نقشونگارهای سنتی و اسلیمی در حمامها و سرویسهای بهداشتی مورداستفاده قرار میگیرد.
گچبری: تزیینات گچبری با طرحهای سنتی گلوبته و مقرنس در سقفها و دیوارها کاربرد زیادی دارد.
پارچههای سنتی: استفاده از ترمه، مخمل در پردهها و رومیزیها و فرشهای دستبافت یا فرشهای ماشینی با طرح فرشهای دستبافت بهعنوان کفپوش کاربرد دارد.
رنگها: رنگهای اصلی در این سبک عبارتاند از کرم، سفید، قهوهای روشن (رنگ کاهگل)، آبی فیروزهای و لاجوردی و رنگهایی مانند قهوهای و قرمز آجری برای ایجاد کنتراست و گرما بهعنوان رنگ مکمل در این سبک مورداستفاده قرار میگیرد.
فضاها و پلان داخلی: مشخصهای معماری سنتی ایرانی را از سایر سبکها معماری داخلی متمایز میکند توجه به تفکیک فضاها بر اساس نقش آنها در معماری آنهاست. در این سبک فضاهای خصوصی مانند اندرونی از فضاهای اجتماعی مانند شاهنشین تفکیک میشوند.
تزیینات و دکوراسیون: این تزیینات به طور عمده شامل مقرنسکاری تزیینات هندسی سهبعدی که در سقفها و طاقها استفاده میشود. نقوش اسلیمی و ختایی در دیوارها، پارچهها و حتی ظروف تزیینی بسیار زیاد دیده میشود.
آینهکاری: این مورد نیز یکی از مشخصههای منحصربهفرد سبک معماری ایرانی است که هدف آن ایجاد جلوههای خاص با انعکاس نور در فضا و بزرگنمایی فضا است.
بررسی لوسترهای مناسب برای سبک معماری داخلی سنتی
لوسترهای کریستالی کلاسیک: شاید بتوان گفت که بهترین لوستر برای خانه هایی که معماری سنتی و ایرانی دارند، لوستر کریستالی است. شکوه و درخشندگی این نوع لوسترها هماهنگی مناسبی با جزئیات تزیینی و مجلل سبک ایرانی دارد. در نتیجه این لوسترها برای فضاهای پذیرایی و نشیمن که به نور و جلوه بیشتری نیاز دارند، انتخابی بسیار مناسب است.
چنانچه بتوان از لوسترهای کریستالی با شیشههای رنگی در کنار پنجرههایی با شیشههای رنگی استفاده کرد، میتوان حالوهوای معماری سنتی ایرانی را در فضاهای اصیل مانند شاهنشین یا ایوان بهخوبی ایجاد کرد.
لوسترهای فلزی با تزیینات کلاسیک: یکی دیگر از شکیلترین انواع لوستر برای خانههایی که دکوراسیون سنتی ایرانی دارند، لوسترهای فلزی هستند. استفاده از این لوسترها بهویژه آنهایی که رنگهای برنزی یا طلایی دارند هماهنگی مناسبی با رنگهای مکمل سبک ایرانی ایجاد میکند. علاوه بر فضاهای پذیرایی و نشیمن از ابعاد کوچکتر این لوسترها میتوان در فضاهای کوچکتر مانند اتاقخواب استفاده کرد.
لوسترهای چوبی کلاسیک: یکی دیگر از زیباترین انواع لوستر برای این خانهها لوسترهای چوبی کلاسیکاند. چوب مصرفی در این لوسترها (بهویژه چوبهای قهوهایرنگ) میتواند هماهنگی مناسبی با چارچوب دربها و پنجرهها و سازه مبلمان ایجاد کند.
لوسترهای سرامیکی: آن دسته از لوسترهای سرامیکی که نقش و نگارهایی مطابق با نقش و نگارهای سبک ایرانی (مانند گلوبته و خطوط اقلیمی و خطایی) دارند، میتوانند انتخاب مناسبی برای سبک معماری ایرانی باشند.
بررسی لوسترهای نامناسب برای سبک معماری داخلی سنتی
لوسترهای چوبی مدرن: طراحی ساده و مینیمال این لوسترها نمیتواند شکوه و اصالت موردنیاز سبک ایرانی را تأمین کند.
لوسترهای مولکولی: طراحی انتزاعی و خطوط ساده این لوسترها با پیچیدگی و تزیینات غنی سبک ایرانی هماهنگ نیست.
معرفی سبک معماری روستیک در دکوراسیون داخلی و بررسی لوسترهای مناسب و نامناسب برای این سبک
سبک معماری داخلی روستیک یا روستایی، یکی از سبکهای پرطرفدار در طراحی داخلی است که با استفاده از عناصر طبیعی و خام، فضایی گرم، دنج و صمیمی ایجاد میکند.
سبک روستیک بیشتر موردتوجه افرادی قرار میگیرد که به طبیعت علاقه دارند و به دنبال ایجاد فضایی ساده، آرام و گرم در خانه خود هستند. این سبک برای کسانی که از زندگی شهری شلوغ فاصله گرفته و آرامش را در محیطی طبیعی جستجو میکنند، بسیار جذاب است. خانوادهها، هنردوستان و افراد میانسال اغلب به این سبک علاقه دارند، اما امروزه با گرایش بیشتر به طراحیهای نوستالژیک، نسل جوان نیز به سمت این سبک متمایل شدهاند.
امروزه بسیاری از افرادی که در مناطق روستایی و ییلاقی برای خود خانه یا ویلا میسازند یا خانههای خود را بازسازی میکنند، تمایل به انتخاب این سبک برای منزل خود هستند تا با بهکارگیری این سبک حس و حال جدیدی را نسبت به خانههای شهری که اغلب با سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن معماری میشوند، تجربه کنند.
عناصر و جزئیات سبک روستیک
چوب: مهمترین متریال در سبک روستیک است و در همه چیز از کفپوشها تا دیوارها، سقف و مبلمان دیده میشود. چوب در حالت طبیعی، با بافت خام و رنگهای گرم (مانند قهوهای، عسلی و خاکستری روشن) به کار میرود.
سنگ طبیعی: در کف، دیوارها، شومینهها و حتی لوازم دکوراتیو استفاده میشود. سنگهای بافتدار و پرداخت نشده از ویژگیهای برجسته این سبک هستند.
فلزات زنگزده و پتینهشده: فلزاتی مانند آهن، مس و برنز در دستگیرهها، چراغها و لوازم دکوری استفاده میشوند.
پارچههای طبیعی: پارچههایی از جنس کتان، پشم، یا پوست طبیعی در مبلمان، پردهها و فرشها به کار میروند.
کاهگل: کاهگل مصالحی است که برای نازککاری و عایقکاری دیوارها و جلوگیری از نفوذ رطوبت به سقف پشتبامها مورداستفاده قرار میگیرد.
رنگها: رنگهای مورداستفاده در سبک روستیک معمولاً گرم و طبیعی شامل طیفهای قهوهای (تیره و روشن ناشی از چوب مصرفی)، کرم و بژ (ناشی از رنگ ملات کاهگل) و رنگهایی مانند نارنجی آجری است.
مبلمان و تزیینات: مبلمان چوبی با طراحی ساده و پرداختنشده، استفاده از شومینههای سنگی و یا لوازم دکوری دستساز مانند گلدانهای سفالی و فرشهای دستبافت از جمله مواردی هستند که برای تزیین خانههای روستایی مورداستفاده قرار میگیرند.
نورپردازی: نورپردازی در سبک روستیک گرم، ملایم و طبیعی است. در سبک زندگی روستایی نور طبیعی خورشید نقش بسیار حیاتی دارد و معمولاً شروع روز برای روستاییان با طلوع آفتاب آغاز میشود، به همین دلیل پنجرههای بزرگ در این سبک جایگاه ویژهای دارند. نور مصنوعی نیز در اصیلترین حالت بهوسیله چلچراغها، فانوسها یا شمعها تولید میشود. گرچه در سبک امروزی مدرن این وسایل کمتر استفاده میشوند.
بررسی لوسترهای مناسب برای سبک معماری داخلی روستیک
لوسترهای چوبی: بهترین لوستر برای خانه هایی که سبک روستیک دارند، لوسترهای چوبیاند. لوسترهای چوبی بهویژه لوسترهای چوبی روستیک به دلیل استفاده از متریال طبیعی پرداخت نشده این سبک، بهخوبی با محیط هماهنگ میشوند. لوسترهای چوبی اگانسون را نیز میتوانید در کاتالوگ محصولات ما ببینید.
لوسترهای فلزی با ظاهر پتینهشده: یکی دیگر از بهترین انواع لوستر برای خانه هایی با سبک روستیک لوسترهای فلزیاند. فلزاتی که کمی زنگزده یا با رنگهای مات پوشیده شدهاند، گزینهای عالی برای ساخت لوسترهای فلزی برای سبک دکوراسیون روستیک محسوب میشوند.
بررسی لوسترهای نامناسب سبک روستیک
لوسترهای کریستالی: این نوع لوسترها به دلیل طراحی تجملی و پرزرقوبرق، با سبک ساده و طبیعی روستیک تناسب ندارند.
لوسترهای سرامیکی براق: لوسترهای ساخته شده از سرامیک براق و مدرن برای این سبک بیش از حد رسمی هستند.
لوسترهای مولکولی: طراحیهای مدرن و مینیمال مولکولی با سبک سنتی و طبیعتگرای روستیک هماهنگی ندارد.
جمعبندی
در این مقاله ابتدا لینکهایی را برای آشنایی کامل شما با انواع لوسترهای موجود در بازار ایران قرار دادیم. سپس سبکهای اصلی معماری داخلی موردتوجه در ایران (شامل کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن، سنتی ایرانی و روستیک) را بررسی کردیم. به مخاطبین، علاقهمندان و المانهای هر سبک اشاره کردیم و در نهایت سعی کردیم با ارائه یک آموزش هدفمند شما را در انتخاب بهترین لوستر برای خانه خود توانمند کنیم.
این مقاله را در جدول زیر برای شما جمع بندی کرده ایم.